PMP Koç - Orhan Kalaycı

  • PMP Koç
  • Süreç
  • Ücretler
  • SSS
  • PMP Deneme Sınavı
  • Blog
  • Kayıt
  • PMP Koç
  • Süreç
  • Ücretler
  • SSS
  • PMP Deneme Sınavı
  • Blog
  • Kayıt

PMP Deneme Sınavı

PMP Deneme Sınavı

PMP sınavında başarının sırrı bol bol deneme sınavı yapmaktır!  İşte size bol bol deneme sınavı yapma şansı -  Kaliteli deneme sınavlarımızı Udemy üzerinden alabilirsiniz.  
50 soruluk set 1 için buraya tıklayın!
50 soruluk set 2 için buraya tıklayın!

Hemen Kayıt Ol!

PMP Deneme Sınavı

İlk tanışma öncesi, her öğrenci, 1 saat içinde 50 soruluk bir PMP deneme sınavı yapar. Sınav sonucuna ve diğer kişisel şartlara göre kişiye özel bir çalışma planı yapılır.  Sonrasında her hafta 50 soruluk bir deneme sınavı yapılır ve gelişme izlenir.  3 Haftada bir 200 soruluk 4 saatlik tam deneme sınavı yapılır.  

Aşağıda fikir vermesi açısından bir kaç örnek soru paylaşılmıştır.  

Örnek Soru

​Şirketinizde orta boy bir proje yönetiyorsunuz.  Değişiklik yapmak isteyen bir paydaşa, değişiklik formu doldurması gerektiğini söylüyorsunuz. Paydaş bir süre sonra geri geliyor.  Proje yönetim planını baştan aşağı incelediğini ancak ne değişiklik formunu ne de nereden bulabileceğini açıklayan bir bilgi ya da referans bulamadığını söylüyor.  Burada yaşanan sorunun kök sebebi nedir?

A)  Paydaş yanlış yere baktığı için değişiklik formunu bulamamıştır.  Organizasyonel süreç varlıklarına bakması gerekiyordu. 

B)  Paydaş doğru yere bakmıştır.  Proje yöneticisinin değişikliklerin nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde proje planı içinde açıklaması gerekiyordu.  Planlama aşamasında değişiklik yönetim sisteminin oluşturulması veya organizasyonel süreç varlıklarından proje özel uyarlanması gerekli idi.  Proje yönetici bu önemli adımı atlamıştır.  Proje yöneticisinin bir an öne bu eksikliğini proje yönetim planında tamamlaması gereklidir. 

C)  Değişiklik formunu doldurmak paydaşın değil proje yöneticisinin sorumluluğundadır.  Proje yöneticisi değişiklik formunu yazmak için organizasyonel süreç varlıklarından değişiklik talep formunu bulup paydaş adına doldurmak zorundadır.

​D)  Proje yöneticisinin paydaştan hemen değişiklik talep formu doldurmasını istemesi, çok iyi bir iletişim örneği değildir.  Proje yöneticisinin öncelikle paydaşın neyi değiştirmek istediğini öğrenmesi ve sonrası form doldurulmasına gerek olup olmadığına ona göre karar vermesi gerekli idi. 

Örnek Soru

Beklenmedik durum yedek süreleri, zaman çizelgesi belgelerinde açıkça gösterilmeli midir? 

A)  Evet, açıkça gösterilmesi gerekir hatta aktiviteler tamamlandıkça bu süreler kullanılmamış ise proje süresinin kısaltılması için kullanılmak üzere serbest bırakılmalıdırlar. 

B)  Hayır, bu yedeklerin açıkça belgelerde gösterilmesi proje çalışanlarının bu süreleri sonuna kadar kullanma isteği yaratacağı için bu sürelerin gizli olması ancak aktivitelerde gecikme olması durumunda son anda kullanılmak üzere saklanmalıdır. 

C) Organizasyonel süreç varlıklarında zaman çizgelgesinin nasıl hazırlanacağı ve bu tür hassas bilgilerin gizli tutulması mı gerektiği yoksa açıkça yazılmasının mı beklendiği veya bu kararın projeden projeye farklılık gösterip göstermediği konusunda detaylı bilgi olması gerekir.  Şirketin süreç varlıklarında gösterdiği yoldan gitmek gerekir.

​D)  Bu konuda bir şey söylemek için yeterince bilgi sahibi değiliz.  Bu konuda karar vermek için şirketin kültürünü anlamak üzere çevresel işletme faktörlerinin anlaşılması gereklidir. ​

​Örnek Soru

Proje ekibiniz içinde uzun yıllardır şirkette çalışmış kıdemli bir mühendis var.  Kendisi şirket içinde çok sayılıp sevilen biri.  Sizin projede en kıdemli mühendis kendisi. Projede bu ekip üyenizi motive etmek için Maslow piramidine göre ne yapmanız en doğru olur? 

A)  Uzun yıllar şirkette çalıştığına göre artık maddi ve fiziksel ihtiyaçlarını gidermiş olsa gerektir, o yüzden kendisini maddi konularda bir fayda sağlayarak motive etmeniz mümkün değildir. En iyisi kendisine başmühendis ünvanı vermenizdir. 

B)  Büyük ihtimal ile maddi olarak üst düzey bir gelire sahip olduğu için maddi ödüllerde diğer ekip üyelerine haksızlık olmaması açısından onun ödüllerini biraz daha az vermek en iyisidir, böylece maddi konularda onun diğer ekip üyelerinden daha üst seviyede olduğunu herkes görmüş olur ve onu diğerlerinin önünde sosyal olarak onura etmiş olursunuz. 

C)  Kendisini proje yönetim ekibine dahil etmek ve proje ile ilgili kararlarda mümkün olduğu kadar kendisinin fikrinin alındığından emin olmak en iyisidir. 

​D)  Kendisine olan saygınızı göstermek için her türlü yazılı ve sözlü iletişimde mühendislik ekibinden bahis etmek gerektiğinde ilk olarak onun ismini söyleyerek, kendisinin mühendislik ekibinin en kıdemli üyesini olduğunu her fırsatta belirtmek. 


Diğer soruları görmek için buraya tıklayınız! 
​
Hemen Kayıt Ol!

arayın, yazın konuşalım!

Resim

Telefon

535 740 5009

Email

orhan@pmpkoc.net

    Aylık PMP Hazırlık Bültenimize üye olmayı unutmayın!

Bültene Abone Olun